Vykdant Humana socialinės partnerystės programos „Valgyk protingai“ projektą Elektrėnų „Versmės“ gimnazija birželio 21-23 dienomis mobilizavo devintokus gaminti maistą lauke: gimnazistai kepė burgerius gimnazijos kieme.
„Valgyk protingai“ programos projektuose maisto produktus, kaip antai, pieno produktus, daržoves, žuvį ar mėsą, mokyklos, mūsų partnerės, daugiausia perka iš vietos ūkininkų. Taip siekiama išugdyti mokinių skonį ir gebėjimus pasigaminti aukštesnės kokybės maisto, skatinti vartoti kuo daugiau kokybiškų, vietoje išaugintų maisto produktų.
„Versmės“ gimnazija pirko produktus iš ūkininkų Jono Jundzilos (daržovės ir kiaušiniai) ir Laimutės Sugintienės (jautiena). Gimnazistų maisto technologijų užsėmimus gimnazijos kieme organizavo mokytoja Vygintė Vaišvieliėnė ir visuomenės sveikatos specialistė Kristina Čarienė. Šios neformaliojo ugdymo technologijų pamokos mokyklos kieme buvo organizuotos užbaigiant ypatingu būdu šiuos neįprastus, nuotolinio mokymo mokslo metus.